Lunchbuffet ****
Misschien heb je wel eens in een restaurant gegeten. Je eten werd toen niet bij je gebracht, maar je mocht het zelf uitkiezen, bij het buffet. Zo’n buffet kun je ook heel goed thuis maken, bijvoorbeeld voor de lunch.
Wat kun je allemaal klaarmaken?
Broodje knakworst
Nodig: potje kleine knakworstjes, bladerdeeg, eigeel.
• Snij de bladerdeegplakken doormidden.
• Rol het knakworstje erin.
• Bestrijk het broodje met het eigeel.
• Zet het in de voorverwarmde oven (225 °C, 15-20 minuten).
Gekookt eitje
Nodig: ei, stift, eierdopjes.
• Kook de eitjes in 6 minuten.
• Teken er met stift leuke gezichtjes op en zet ze in de eierdopjes.
Hartige muffin
Nodig: vier muffinbakvormpjes, drie eieren, vier plakjes ontbijtspek, ui, 25 gr. geraspte kaas, snufje peper en zout.
• Leg de plakjes spek in de vormpjes.
• Snij de ui in kleine stukjes.
• Klop de eieren, met wat peper en zout, los en roer de kaas en ui er doorheen.
• Zet ze in de voorverwarmde oven (180°C, 15 minuten).
Rol-boterham
Nodig: boterham, eventueel boter, pasta, satéprikker.
• Besmeer een boterham met bijvoorbeeld pasta.
• Rol de boterham strak op en snij de rol in stukjes.
• Steek door ieder rolletje een satéprikker.
Milkshake
Nodig: een bevroren banaan in plakjes, 250 gr. aardbeien, 150 ml. melk.
• Mix alles door elkaar en vul vier mooie kleine glaasjes.
Het is leuk als je voor al je gerechtjes kaartjes maakt. Die kun je er dan mooi bij zetten.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 november 2020
Daniel | 32 Pagina's