Inleiding
Bij verslaving de et eerst aan alcohol en d ben we ook wel een voorbeeld in gedachten van een familie- of gemeentelid, of we denken aan Amsterdam. Beelden van vervuiling, armoede, echtscheiding en wanhoop doemen op. Er is echter ook een vorm van verslaving die veel minder zichtbaar is en daardoor veel moeilijker te herkennen: gokverslaving. -
Over deze uorm van verslaving hebben we het in deze schets.
In hoofdstuk 1 verkennen we het terrein. We kijken naar de stand van zaken met betrekking tot gokverslaving en naar een aantal soorten gokspelen, en we vragen ons af wanneer iemand gokverslaafd is en wat de gevolgen daarvan (kunnen) ir.dc zijn.
In hoofdstuk 2 komen de achtergronden aan de orde. Eerst wordt een stukje geschiedenis behandeld. Dan wordt een indruk gegeven van de huidige situatie, waaruit blijkt dat gokverslaving inmiddels een maatschappelijk probleem geworden is. Mogelijke oorzaken daarvoor worden aangewezen. Vervolgens komt aan de orde welke Bijbelse principes onze houding ten opzichte van gokken moeten bepalen. Tenslotte wordt bekeken hoe de overheid zich in de loop van enkele tientallen jaren heeft opgesteld.
Het laatste hoofdstuk gaat over hulpverlening en preventie en de rol van de overheid daarin.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 december 1992
Mivo +16 | 24 Pagina's