Bij ons thuis praten we wel niet over hoe we onze vrije tijd besteden.
Meisje, 19 jaar
“Bij ons wordt hier zeker gepraat aan tafel over hoe je verantwoordelijke keuzes maakt als christen. ‘Doe alles in biddend opzicht’, zeggen mijn ouders”
Meisje, 23 jaar
“Nee, niet per se, alleen als iemand van het gezin iets wil doen wat volgens mijn ouders echt niet goed is.”
Jongen, 20 jaar
“Ja, ik sport twee keer per week, maar mijn pa en ma willen niet dat ik dat nog vaker doe. Hoofdregel thuis is, dat mijn ouders altijd willen weten waar wij zijn. En dat we reageren als ze ons appen of bellen.”
Corina, 39 jaar
“Ja, daar praten we best wel eens over. Want onze tijd is niet van onszelf. Wij proberen onze kinderen te stimuleren om op een positieve manier tijd met vrienden door te brengen, nodigen ze ook graag bij ons thuis uit. Daarnaast proberen we regelmatig als gezin iets voor anderen te doen: bij een oudere uit de gemeente de tuin aanpakken bijvoorbeeld.”
Joke, 42 jaar
“Natuurlijk doen we dat! Onze kinderen vinden ons wel eens 'zeuren' want wij vinden natuurlijk dat ze veel op hun telefoon bezig zijn. Maar we zeuren, voor het goede doel, want offline contact met je leeftijdsgenoten is superbelangrijk. Net als hobby's, school en je baantje trouwens. We bidden het ook samen: ‘Maak mijn uren en mijn tijd, tot Uw lof en dienst bereid’.”
Lizette, 33 jaar
“Zeker! Als moeder kan ik het nog best lastig vinden om daarin een goed voorbeeld te geven. Ook ik zit wel eens te 'hangen' als ik even moe ben. Ik wil het liever niet, maar onze kinderen zien mij toch best vaak met mijn telefoon in mijn hand... en dan doe ik niet alleen nuttige dingen. Ik probeer me aan te wennen om een boek of nuttig magazine bij de hand te houden voor zulke momenten.”
Elke Dag Nieuw richt zich op het ondersteunen en bemoedigen van moeders. Door middel van blogartikelen, boeken, online uitzendingen en bijeenkomsten worden moeders toegerust in hun bijzondere roeping en de verwachting die er is van de Heere. Lees meer op elkedagnieuw.nl
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 juni 2024
Daniel | 40 Pagina's