Reacties bij dit artikel
Henrieke van Barneveld:
“Twijfels en onzekerheid kunnen soms best wel lastig zijn. Het is iets wat bij iedereen voorkomt en je kan het niet altijd zelf oplossen. Het is dan best moeilijk om het bij God neer te leggen, maar dat probeer ik wel te doen.”
Elsanne van Leerdam:
“Het leven is vol onzekerheden en twijfels. Daarom belangrijk om al je twijfels en onzekerheden bij de Heere neer te leggen. Hij wil je helpen, maar de Heere wil er wel om gevraagd zijn (1 Petrus 5 vers 7).”
Willemijn Kok:
“Eén woord van de Heere Jezus stilde de storm. En wanneer je Hem mag kennen, mag je zeggen dat je niet bang hoeft te zijn voor stormen, want Hij die de zee gemaakt heeft, is bij je in de boot. Dan kun je op Hem vertrouwen. Dan mag je al je twijfels loslaten en met gevouwen handen wachten op dat ene woord van Hem, dat de storm stilt.”
Dineke Verwoert:
“Juist in twijfel en onzekerheid wil God je zekerheid geven door middel van Zijn Woord.”
Julian van Leeuwen:
In de storm van het leven,
Is de Stuurman in de boot;
In de storm van het leven,
Staat ‘t Kompas recht in het lood;
Door de storm van het leven,
Gaat het aan op de kust;
Na de storm van het leven,
Is daar d’ eeuwige rust!
Janick van Kesteren:
“Ik denk bij dit thema aan Jakobus 1:6. Maar dat hij ze begere in geloof, niet twijfelende; want die twijfelt, is een baar der zee gelijk, die van de wind gedreven en op- en nedergeworpen wordt.”
Wie was Thomas Brooks?
Thomas Brooks wordt geboren in 1608. Zijn ouders zijn vermogende mensen. In 1625 wordt hij als student ingeschreven op het Emmanuel College, onderdeel van de universiteit van Cambridge. Brooks is dan al een aanhanger van het puritanisme. Brooks preekt o.a. voor het Parlement in het Lagerhuis. Dat was toen gebruikelijk. In 1665 breekt in Londen de pest uit. Brooks blijft op zijn post. Een jaar later breekt de grote brand uit. Brooks blijft opnieuw op zijn post. Zijn vriend John Reeve omschrijft Brooks als: zacht van natuur, ernstig, mild, geduldig en iemand met een sterk geloof.
Verder praten
Op JV, thuis of met je vrienden:
Prof. Dr. A. Baars schrijft in zijn inleiding op ‘De hemel op aarde’ dat in Nederland door sommigen gedacht wordt dat ‘zekerheid alleen in uitzonderlijke gevallen bereikt wordt.’ Leg daar Zondag 1 (vr. en antw. 1), Zondag 32 (vr. en antw. 86) en Dordtse Leerregels H5 paragraaf 9 (en 10) eens naast. Ben je het met Prof. Dr. A. Baars eens als hij stelt dat binnen het Engels puritanisme ‘het Gods gewone weg is om Zijn kinderen tot de volle zekerheid te brengen’?
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 april 2023
Daniel | 36 Pagina's