JBGG cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van JBGG te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van JBGG.

Bekijk het origineel

# update

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

# update

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Het eten van matzes, dunne, platte crackers, is een Joodse traditie tijdens Pesach, het Joodse paasfeest. De matzes verwijzen terug naar de haast waarmee het volk Israël uit Egypteland trok. Er was toen niet eens tijd om het deeg te laten rijzen. Vandaar de platte vorm van de matzes. Jij kunt ze ook maken. Aan de slag!

Benodigdheden voor 12 matzes

Ingrediënten:

- 250 gram bloem;

- 140 milliliter water.

Keukenspullen:

- bakplaat;

- deegroller;

- bakpapier;

- ovenrooster.

Aan de slag

Stap 1: Verwarm de oven met daarin de bakplaat voor op 240 graden.

Stap 2: Meng met een vork de bloem met het water. Kneed het met de hand kort tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg.

Stap 3: bestuif het aanrechtblad met een beetje bloem. Neem een bolletje deeg van ongeveer vijfentwintig gram en rol dit met een deegroller zo dun mogelijk uit. Herhaal het uitrollen tot je een schijf deeg hebt met een doorsnee van ongeveer twaalf centimeter.

Stap 4: Prik met een vork gaatjes de platte deegkoeken.

Stap 5: Haal de hete bakplaat uit de oven en leg daar bakpapier op. Verdeel de matzes over de bakplaat. Waarschijnlijk passen er zo’n zes tot acht in de oven.

Stap 6: Bak de matzes zes tot acht minuten tot ze droog en heel lichtbruin zijn.

Stap 7: Laat de matzes op een rooster afkoelen. Traditioneel worden matzes besmeerd met boter en bestrooid met suiker. Eet smakelijk!

Wie jarig is trakteert

Deze keer maken twee abonnees kans op een masterclass fotografie onder leiding van Cees van de Wal. Wil je hier kans op maken? Lever dan voor 8 april een zelfgemaakte natuurfoto aan via danielredactie@jbgg.nl.


“Zie eens hoe vrijwillig de Heere Jezus is geweest om voor Zijn volk te sterven. Hij komt Zelf naar de offerplaats toe. Offerdieren moest men met een touw naar de offerplaats trekken en drijven, maar hoe bereid is dit Offerlam!”

Abraham Hellenbroek (1658-1731)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 maart 2021

Daniel | 36 Pagina's

# update

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 maart 2021

Daniel | 36 Pagina's