Update
Stroopkoek Oud-Hollands recept:
Nodig voor ongeveer 16 koeken:
• 250 gram boter;
• 180 gram suiker;
• snuf zout;
• 1 ei;
• 400 gram bloem;
• 2 tl bakpoeder.
Nodig voor de stroop:
• 200 gram schenkstroop;
• 120 gram lichtbruine basterdsuiker;
• 80 gram boter;
• 1 tl kaneel.
Bereiding:
1. Mix boter, suiker, zout en ei tot een romige massa.
2. Voeg bloem en bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg.
3. Leg het deeg een uur in de koelkast.
4. Rol daarna het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer drie mm. dikte.
5. Steek de koeken van ongeveer acht cm. doorsnee uit.
6. Leg deze op een met bakpapier beklede plaat.
7. Bak de koekjes in 13-15 min. op 180 graden.
8. Doe de ingrediënten van de stroop in het pannetje en zet deze op het vuur.
9. Blijf roeren tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.
10. Laat de stroop afkoelen tot het lauw is.
11. Neem twee koeken en schep een flink volle theelepel in het midden van de koek.
12. Plaats de andere koek erop en wrijf de twee koeken zachtjes tegen elkaar tot de stroop aan de randen verschijnt.
13. Je kunt de koek opeten of maximaal anderhalve week in een afgesloten koektrommel bewaren.
Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.
Johannes 3:16
Zoom Out
Ben de Raaf
Zoek je nog een dagboek voor het nieuwe jaar?
Ben de Raaf (bekend van zijn politieverhalen, zoals Moord in Ommoord) heeft een dagboek geschreven waarin elke dag wordt ingezoomd op een stukje uit de Bijbel.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 december 2020
Daniel | 32 Pagina's