Kijk naar Mij!
Het sneeuwde hard die ochtend. De vijftienjarige jongen liep door de straten. Hij sloeg een steeg in en kwam bij een klein kapelletje, waar zo’n vijftien mensen zaten. De voorganger kwam niet opdagen, vermoedelijk zat hij vast in de sneeuw. En daarom ging er iemand anders de preekstoel op. Diegene sprak over Jesaja 45:22 en in de Engelse vertaling lezen we daar: "Kijk naar Mij, word behouden".
Deze jongeman was C.H. Spurgeon en hij beschrijft zelf: “De spreker begon zo: ‘Mijn vrienden, dit is echt een heel eenvoudige tekst. Er staat: ‘Kijk’. Nou, dat vereist niet veel inspanning. Je hoeft je voet of je vinger er nog niet voor op te tillen; er staat alleen maar ‘kijk’. Niemand hoeft een hogere opleiding te volgen om te leren zien. (…) De tekst gaat verder met: Kijk naar Mij.”
‘Velen van u kijken naar zichzelf. Dat heeft geen enkele zin. U zult nooit steun vinden in uzelf’. Toen vulde de man zijn tekst op deze manier aan: ‘Kijk naar Mij: Ik zweet grote druppels, als bloed. Kijk naar Mij: Ik hang aan het kruis. Kijk: Ik ben dood en begraven. Kijk naar Mij: Ik sta weer op. Kijk naar Mij: Ik ga naar de hemel; Ik zit aan de rechterhand van de Vader. O, kijk naar Mij! Kijk naar Mij!’ Het duurde tien minuten, toen was zijn ‘preek’ voorbij.
Hij keek naar mij onder de galerij en zei: ‘Jongeman, je ziet er ellendig uit’. Hij vervolgde: ‘En je zult altijd ellendig blijven – ellendig in leven en ellendig in sterven – als je mijn tekst niet gehoorzaamt. Maar als je nu, op dit moment, gehoorzaamt, zul je behouden worden’.
Toen riep hij uit: ‘Jongeman, kijk naar Jezus Christus’. Daar en toen verdween de wolk, de duisternis was weggevaagd en op dat moment zag ik de zon.” Dit was het moment waarop de duisternis vervaagde en de zekerheid kwam in het leven van Spurgeon. In deze Daniël vertelt dominee C. Harinck open hoe hij tot geloofszekerheid kwam. Ook hij wijst naar de Heere Jezus.
En ik hoop dat het nog nagalmt in je hart als je deze Daniël weer dichtslaat. ‘Kijk naar Mij! Kijk naar Mij.’
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 oktober 2020
Daniel | 32 Pagina's