De kleine dingen
Jarenlang gingen mijn ouders elke zomer met ons naar Oostenrijk of Zwitserland op vakantie. Elke ochtend liep mijn vader naar de bakker om vers brood te halen. En elke ochtend kwam hij terug met een verrassing voor één van zijn kinderen. We waren allemaal één keer in de vakantie ‘kind van de dag’. We kregen dan een croissantje, een reep chocolade of iets anders lekkers.
Iets kleins en toch werden wij er heel blij van (bedankt, pap!). Herken je dat? Zomaar iets kleins, dat maakt dat je je geliefd voelt. Ik hield het eens bij, op een gewone doordeweekse dag. De buurman die naar me zwaait en niet zomaar snel langs me heen loopt. Het kleine kind voor mij in de trein, dat even naar mij lacht. De leerling die me aan het eind van de les bedankt (ik deed toch gewoon wat ik moest doen?). De vriendin, die me zomaar een kaartje stuurt. Een volger van @jbgg_daniel, die een compliment geeft over de nieuwe vormgeving. Een vriend die appt of ik al gewend ben in mijn nieuwe huis. Mijn zus die een foto appt van mijn lachende neefje.
Ik hoorde eens van iemand die een grote zak fruit kocht en die uitdeelde op een schoolplein. En wat te denken van de man die elke dag de deur openhield voor zijn vrouw, zodat zij eerst naar binnen kon? En van diegene die besloot rond Oud en Nieuw kaartjes te sturen naar mensen die een bemoediging konden gebruiken? En van het meisje dat de overgebleven pannenkoeken naar de oude buurvrouw bracht? Genoeg ideeën voor mij, om niet alleen liefde te verzamelen, maar ook wat uit te delen.
Het zijn kleine dingen die het doen. Misschien zal jouw daad van liefde niet worden opgemerkt door heel veel mensen, maar wat nu als het een lichtpuntje is in iemands dag? Probeer het maar eens. Bedank je moeder dat ze je was heeft gedaan. Lach naar het meisje dat alleen op het schoolplein staat. Deel je koek met degene naast je in de klas. Haal koffie voor je collega. Dat hoeft niet alleen op Valentijnsdag (want met die reden gaat dit nummer over ‘liefde’), maar dat kan elke dag!.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 februari 2020
Daniel | 32 Pagina's